12:30

IBK Lidköping

Referat: Kinna IBK - IBK Lidköping

Första förlusten för säsongen

Lördagen i Ängshallen bjöd på en spännande match mellan serieledande Lidköping och serietvåan Kinna IBK. Skulle Kinnas förlustnolla fortsätta vara intakt och skulle de kunna ta över serieledningen från Lidköping?

Målvakt: Ella
Backar: Linette, Stina, Märta, Elin O
Centers: Emma, Petronella, Elin D
Anfallare: Ellen, Elin A, Isabelle, Maria, Malva, Elsa

Period 1
Kinnas matcher är underhållande att se på då både Kinna och deras motståndare ofta bjuder på matcher med högt tempo och många målchanser. Kinna sätter fart på en gång och Petro får första avslutet men tyvärr över. Någon minut senare kan Lidköping ta ledningen med 1-0 efter en snabb omställning.

Kinna forstätter att försöka få igång sitt eget spel och framför allt det fina passningsspel vi vet att de behärskar. Emma bryter en passning och får iväg ett skott. Målvakten räddar och Elsa kan så när få tag på returen. Kinna får ett frislag där Märta avvlossar ett skott men Lidköpingsspelarna täcker bra. I fjortonde munten sötter Maria upp ett anfall, vilket till slut resulterar i att Petronella kan kvittera till 1-1. Två minuter senare tar Lidköping återigen ledningen med 2-1.

Period 2
I tredje minuten samarbetar Malva och Elin D i ett fint anfall. Målvakten är dock med på noterna. Lite senare hittar Elin A Emma, men skottet går utanför.

Lagen åt målmässigt. Isabelle kan kvittera till 2-2 i tolfte minuten med ett härligt skott efter ett snyggt uppspel av Stina och Petronella. Stina hittar Petro ute på kanten som kan hålla i boll och avancera inåt i plan och hitta Isabelle på andra kanten.

Spelet böljar fram- och tillbaka och lagen har säkerligen lika mycket boll. Lidköpinngs anfall är lite mer strukturerade dock och Ella har mycket att göra idag. Hon gör en många fenomenala räddningar idag och ser till att Lidköping inte drar iväg i målprotokollet.

Lidköping tar återigen ledningen i sextonde minuten. De kan vinna boll och ställa om och Kinna hamnar då ett steg efter.

Period 3
Det blir bara ett mål till i matchen och det gör Lidköping tidigt i perioden. Kinna kämpar hårt för att komma ifatt målmässigt men det lyckas inte idag. Kinna sätter emot i närkamperna, tempot är högt och Kinna skapar en del målchanser. Men det är tätt i Ängshallen och Lidköping lyckas täcka de flesta skotten, resten tar målvakten hand om.

Alla tjejer kämpar som vanligt hårt för laget och visar som alltid en härlig vilja. Det blir lite stressigt emellanåt och lagert behöver träna på att hålla i och skydda bollen mer.

Det är nära att Kinna lyckas reducera i slutminuten. Elin A och Stina samarbetar bra - det blir flera avslut och Ellen och Elin D är framme och hugger på returerna. Men som så många gånger idag är Lidköpings målvakt på alerten.

Ella gör en storartad match och ett extra plus även till Elin O som gör många viktiga brytningar idag och lyckas täcka flertalet skott från Lidköpingsspelarna.